Laden Evenementen

Op de Open Dagen van centrum Djoj zal ik twee keer een workshop Stem & Expressie geven met de titel “Geef je hart een stem”.

Vandaag de dag  zien we een explosieve toename van het aantal audio-visuele producties , waarin mensen hetzij hun diensten aanbieden, hetzij uiting geven aan wat hen bezig houdt, wat hen beweegt. Podcasts, video’s, het kan niet op. Ook wordt (in het commerciële circuit, maar denk ook maar aan subsidie-aanvragen) nog al eens gevraagd om presentaties en pitches. De publicaties in boek en film over waar deze uitingen dan aan zouden moeten voldoen, zijn legio. Geen wonder, dat het velen, die voor een dergelijke klus staan (filmpje, pitch) kan aanvliegen! De lat zou zo hoog liggen.  Om over bevangenheid door trilknieën of een bibberende ademhaling maar te zwijgen. Spreken voor publiek is so wie so al spannend.

 

stemtraining_voor_presentaties_en_pitches

 

Gelukkig wordt de soep niet zo heet gegeten. Sterker nog, presenteren volgens een bepaald recept kan zelfs door te grote “self-consciousness” houterig overkomen en daarmee averechts werken. Spreken vanuit je hart daarentegen brengt echt een verbinding tot stand en wordt ook zo ontvangen.

In de workshop “Geef je hart een stem” gaan we aan de slag met dit werkveld. Met  mindfulness-based werkvormen gaan we onderzoeken wat “aanwezig zijn in de ruimte” voor jouw stem doet, waar jouw kracht zit. Ook gaan we kijken of contact hebben met wat jouw inspireert jou kan helpen in vloeiende en authentieke communicaties. De workshop kan je beschouwen als een inleiding op de stem & expressie-training, zoals ik die aanbied.

 

Vertel het aan anderen!